Delstats-områdesval

I början när jag först fick tanken på att vilja åka på ett utbytessår i Usa ville jag göra ett områe/delstats val. dvs att du kan välja vart du vill hammna i USA. Dock är det inte garanterat att du hamnar i det området men det är större chans.  när jag ville det hade jag inte tänkt egenom vad det egentligen inebär att vara en utbytesstudent utan då tänkte jag mest bara usa usa usa. Då tänkte jag på de här typsika turistställerna som Californien, Florida, New York osv. Men det tog inte så lång tid innan jag insåg att jag inte ville välja. Först och främst kunde jag inte bestämma mig vad jag egentligen ville välja sen så tror jag att det är mer värdfamiljen det går ut på än området du bor i. Och det är ju lättare att få en bra värdfamilj som passar dig om dom kan leta i hela USA och inte bara i en del. 
 
Det ända jag visste helt klart var att jag INTE ville hamna i Alaska. Det skulle kännas riktigt surt men även om man skule hammna där är det ju bara att göra det bästa av situationen. tror hon som ja hade intervjun med till och med sa att dom inte skickar utbytesstdenter till Alaska eller Hawaii då det inte riktigt känns som USA.
 
Men det är ju ens eget val val så om du vill göra ett delstatsval och det känns bra för dig så gör det men jag valde att inte göra det :)
 
 
 
 
 

Nu börjar det snart påriktigt

snart så kommer det där brevet jag väntat på sen Juli. Snart är det dags för utbytesstudenterna som åker 2015 att börja göra sig redo. Någon gång mellan september-oktober så börjar jag blogga mer påriktigt. Längtar så mycket tills det där mejlet med ansökningshandlingarna trillar ner i min mailbox. Ja min resa har ju redan börjat, men det känns inte så än, för det händer ju ingenting just nu. men snart så drar det igång påriktigt.
Det kommer nog bl ett ganska stressigt år fram tills jag åker för min del. Har så mycket att tänka på redan som ex, praoplatser, gymnasieval och snart också ansökningshandlingarna. men det kommer nog gå bra och jag är riktigt taggad nu. 
 
 
 
Bild från italien i April :)


RSS 2.0